top of page
medium-shot-women-business-meeting.jpg

איך לכתוב מצגת?

במקומות רבים במהלך החיים כמו מקום העבודה, בית הספר, אוניברסיטה ועוד, אנו נדרשים להציג רעיונות ומחקרים דרך מצגת. להלן חמישה כללי זהב אשר יסייעו לכם בבניית המצגת והצגתה.

כלל מספר 1: הימנעו מהקראה ישירה של המצגת. הקהל מסוגל לקרוא ולשמוע ולכן אין צורך להקריא לו את הכתוב בשקופיות. יש להציג בפני הקהל את הרעיונות העיקריים ולשתף אותו על ידי מסירת פרטים נוספים שאינם מופיעים במצגת, בעל פה.

כלל מספר 2: הקפידו על חוק ה-5/5/5 –לא יותר מ-5 מילים בכל שורה, לא יותר מ-5 שורות בשקופית ו/או לא יותר מ-5 שקופיות רצופות של מלל רב. כדי לשמור על תשומת הלב של הקהל, הקפידו על הצגה קצרה ותמציתית של עד כ-15 דקות.

כלל מספר 3: הכירו את הקהל שלכם. יש להתאים את העיצוב של המצגת לקהל. למשל, מצגת צבעונית עם הנפשות רבות תתאים יותר להצגה מול כיתת תלמידים בחטיבת הביניים ולא מול עמיתים לעבודה. הומור יכול להקליל את ההצגה אך יש לעשות בו שימוש נאות בהתאם לקהל. דעו את הקהל שלכם ובנו את המצגת כך שתתאים לטעם ולציפיות שלו.

כלל מספר 4: בחרו גופנים וצבעים קריאים ונעימים. ככל שההצגה מתבצעת בחדר גדול יותר, כך ישנה עדיפות לפונטים עבים יותר. ככל שההצגה מתבצעת בחדר מואר, אזי יש לבחור בטקסט כהה על רקע בהיר. הקפידו על סוג אחד או שניים של פונטים ולא מעבר.

כלל מספר 5: המעיטו בהנפשות. מצגת עמוסה בהנפשות יכולה להרתיע את הקהל. בעת הכנת המצגת, שאלו את עצמכם האם יש צורך בהנפשות? האם הן מוסיפות להצגה של המצגת או מעכבות אותה?. אין זה אומר שצריך להימנע לחלוטין מהנפשות אך יש לעשות בהן שימוש מידתי. למשל, הנפשה של נקודות אשר מופיעות כל פעם שאתם מתייחסים אליהן יכולה דווקא לחזק את ההצגה ולמשוך את תשומת הלב של הקהל. ניתן לשלב גם תמונות במצגת שהרי לעיתים תמונה אחת שווה אלף מילים.

בהצלחה!

השאירו פרטים

bottom of page